Foto: TT

Frälsningsarmén får fortsätta sjunga hos gamla i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Frälsningsarmén i Eskilstuna får fortsätta sjunga på kommunens mötesplatser för seniorer. Det beslutade vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott på tisdagen.

Det var i ett brev som tjänstemän på vård och omsorgsförvaltningen förklarade att Frälsningsarmén inte var välkomna till mötesplatserna om de religiösa budskapen var kvar i musiken. Efter protester blev ärendet ett fall för politikerna.

– Vi var ett enigt arbetsutskott. Vi har haft en diskussion och kommit fram till att vi anser att religiösa organisationer har en plats att fylla på våra öppna mötesplatser, säger Mikael Edlund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Frälsningsarmén har fått hålla konserter på kommunens sex mötesplatser för seniorer sedan länge, och det får man alltså fortsätta med nu.

– Jag är glad och vi fortsätter som vi alltid gjort, säger Lennart Pettersson, fanjunkare i Frälsningsarmén Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.