Jimmie Åkesson (SD) Foto: SVT

(SD) tappar mandat – då vill partiledaren inte prata

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna har under flera år haft svårt att fylla alla sina platser samtidigt som många ledamöter väljer att hoppa av och bli politiska vildar. Enligt Expo har partiet tappat 6 platser i kommunerna i Örebro län.

Värst är läget i Västmanland där partiet tappat 60 procent av sina platser – 12 av 20 platser.

Trots det tror partiledningen att problemen blir mindre efter höstens val – fast de saknar kandidater i fem av kommunerna i tvärsnyttområdet.

Val 2014 – Tvärsnytt

– Det är fem veckor kvar till valet och jag vet att man jobbar hårt på många håll att få fram kandidater, säger partiledaren Jimmie Åkesson.

I Västmanland har partiet haft problem med inre stridigheter där en tidigare ordförande bland annat blivit polisanmäld, men partiledningen vill inte svara på frågor vad problemen beror på.

– Nu har vi haft ett torgmöte och pratat om vad vi vill föra för politik så du kan ställa frågor om det, avbryter partisekreteraren Linus Bylund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet