Karlstads universitet får kritik

Uppdaterad
Publicerad

Flera utbildningar inom turismvetenskap och närliggande ämnen på landets universitet och högskolor får underkänt

Högskoleutbildningar inom turismvetenskap, måltidskunskap, upplevelseproduktion, service management och samhällsplanering har utvärderats av Universitetskanslersämbetet. Åtta av 17 utbildningar får omdömet bristande kvalitet. En av dem är Turismvetenskap på Karlstads universitet.Bristerna handlar i många fall om att studenteras examensarbeten inte är tillräckligt vetenskapliga.

De utbildningar som får omdömet bristande kvalitet i Universitetskanslersämbetets utvärderingar följs upp efter ett år.

– Vi kommer nu att analysera vilka åtgärder som vi behöver vidta. Det är ett arbete som redan startat och handlar bland annat om att harmonisera kurserna som ges på distans och campus. Vi fortsätter att på olika sätt stärka kvaliteten och tar naturligtvis till oss Universitetskanslersämbetets utlåtande, säger rektor Åsa Bergenheim.

Vid omdömet bristande kvalitet har lärosätet ett år på sig att åtgärda bristerna för att undvika en förlorad examensrätt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.