På tisdagskvällen gjordes nya fynd i sökandet efter försvunna Lisa Holm. Polisen hittade mobildelar. Foto: Foto: Arne Lundgren

Nya fynd efter 17-åriga Lisa

Uppdaterad
Publicerad

Polisens senaste spår efter försvunna 17-åringen Lisa Holm: Mobilfodral och mobildelar.

Det var på söndagskvällen som 17-åriga Lisa Holm, från Skövde, försvann i området kring Kinnekulle. Polisen misstänkte i ett tidigt skede att hon blivit utsatt för brott och på tisdagen intensifierades arbetet med att lokalisera henne.

– Allt tyder på att hon blivit bortförd mot sin vilja, sa Christer Fuxborg då till SVT Nyheter.

Mordet på Lisa Holm

Polisen gick på tisdagseftermiddagen ut med namn och bild på den försvunna flickan. Och hoppas nu att tipsen ska föra dem vidare i utredningen. Namn- och bildpubliceringen skedde i samförstånd med flickans föräldrar.

– Vi har i samråd med föräldrarna kommit fram till att det var rätt tidpunkt för det, säger Stefan Gustafsson till SVT Nyheter.

Ett av fynden som gjorts i sökandet efter Lisa är hennes mobiltelefonfodral som hittades under tisdagseftermiddagen.

”Vi har ett problem”

– Nu har vi spärrat av platsen, fodralet kommer beslagtas och vi kommer göra en teknisk undersökning på platsen, förklarar polisens presstalesman Stefan Gustafsson för SVT Nyheter Väst.

På tisdagskvällen gjorde polisen ytterligare fynd.

– Vi har gjort nya fynd där vi hittade flickans mobilfodral tidigare. Det är ytterligare delar till en mobiltelefon och andra saker vilket gör att vi utökar våra avspärrningar och klassar området som högintressant, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Först stängdes flickans mobiltelefon av, sedan hittades hennes mobilfodral och nu hittar ni delar av en mobiltelefon. Vad tänker ni om det?

– Ja, att det finns samband. Det kan vara där mobiltelefonen slutat fungera, säger polisen.

Intensivt arbete

Sökandet efter 17-åringen kommer att fortsätta på onsdagen. Under natten kommer platserna som polisen gjort fynd på vara avspärrade och bevakade. Det pågår nu ett intensivt arbete. Men i nuläget är uppgifterna om var den försvunna flickan kan befinna sig knapphändiga:

– Vi har ett problem. Vi har ingenting som pekar på ett speciellt område eller plats. Det pågår en febril aktivitet med är svårt att styra till någon plats. Just nu handlar det om tipsinhämtning och att via den delen leta efter något som kan leda oss framåt, säger Stefan Gustafsson.

I en lada i närheten av kaféet där hon jobbade har polisen hittat en handske som de tror ska tillhöra henne. Handsken har identifierats av flickans föräldrar, men det är oklart om handsken tappats i ladan.

– Föräldrarna säger att flickan äger en sådan handske. Men det är högst oklart om den tappats i ladan. Med tanke på hur mycket det blåst jobbar utredningsledare Lars Johansson efter hypotesen att den kan ha blåst in i ladan, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

”Komplext och svårarbetat”

Det sista livstecknet är ett sms från flickan 18.23 på söndagskvällen till föräldrarna i Skövde. Då meddelade hon att hon precis skulle åka hem från jobbet på ett kafé på Kinnekulle på sin moped. Sedan dess har det varit tyst och polisen tror inte att hon håller sig borta frivilligt.

– Det finns inget i hennes uppträdande som pekar mot något annat. Vänner, bekanta, kollegor och släktingar pratar om att hon är en reko och ordningsam tjej och hon har inte pratat om livsleda eller liknande. Det här är ett komplext och svårarbetat fall, säger Fuxborg.

Försvinnandet har uppgraderats till så kallad särskild händelse, vilket innebär att polisen kan sätta in alla resurser som krävs. Men rubriceringen är fortfarande misstänkt olaga frihetsberövande och inte det grövre brottet människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet