• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Det här ska du tänka på när du badar med barnen

Publicerad

Endast 56 procent av alla barn i åldrarna 4-17 är simkunniga enligt föräldrarnas bedömning, visar en ny undersökning från Svensk Simidrott.

Undersökningen visar även att barn med unga föräldrar, i högre utsträckning har fått lära sig crawl eller ryggcrawl som första simsätt, än barn med äldre föräldrar.
– Vi ser det som väldigt positivt att barn får lära sig både crawl och ryggcrawl som första simsätt. Dessa simsätt är de absolut enklaste rent motoriskt, säger Christina Sandin, simkunnighetsansvarig på Svenska Simförbundet.

I klippet ger Christina Sandin tips på hur du som förälder kan tänka när du är ute och badar med ditt barn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer