FA Sápmis president Håkan Kuorak är taggad inför Conifa Cup 2023 som anordnas på Nordcypern. Foto: SVT

Här spelas Conifa Cup 2023: ”Sápmi är taggat!”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år spelas Conifa Cup 2023 för herrarna på Nordcypern och planeringen är i full gång. FA Sápmis president Håkan Kuorak är taggad. Han siktar högt och rankar drömmotståndaren.

– Vi spelar gärna öppningsmatchen mot Nordcypern inför fulla läktare. Det hade varit en upplevelse!

I juni var det planerat att samiska herrlandslaget i fotboll skulle spela Conifa Cup i Nice, Frankrike, och besvikelsen var stor då inget blev av. Men nu laddar Håkan Kuorak och laget för att åka till Nordcypern den 2-12 juni för Conifa Cup.

– Riktigt roligt! Vi har ett starkt lag, så det ska bli en upplevelse, säger Håkan Kuorak, FA Sápmis president.

Sápmis motståndare i gruppspelet – om Kuorak får önska

Under våren kommer lottningen till gruppspelet att ske. Tolv lag ska delas in i fyra grupper och här är Sápmis motståndare, om Håkan Kuorak själv får önska.

– Vill vi ha spänning så tar vi gärna Nordcypern. Även Carpathia, Raetien och även Cornwall. Det är två lag från varje grupp som går vidare.

När kommer ni att presentera laget?

– Vår förbundskapten, Jon Steinar Eriksen, har redan börjat jobba med laget, så vi får se. Men vi har sagt att vi ska vara tidigt ute med laget, det är inte många ändringar sen i juni. För att landslagsspelarnas hemlag kan börja planera att de ska kunna vara borta i två veckor från seriespelet i juni.

SVT Play kan du se programmet, Fotboll utan gränser, där vi får följa Håkan Kuorak och Sápmis två landslag i fotboll, bland annat när damlandslaget deltog i första Conifa-VM:et.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.