Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För fjällstugorna är beläggningen sommaren 2022 hittills som tidigare år innan pandemin. Foto: Anette Niia, SVT

Fjällstugeboendet tillbaka till tidigare nivåer

Publicerad

För fjällstugorna verkar det vara ett normalt vandringsår, det menar Johan Påve, chef för STF:s fjällstugor.

För fjällstugorna verkar det vara ett normalt vandringsår, det menar Johan Påve, chef för STF:s fjällstugor.-Jag tycker det ser ut som en bra sommar, det är en hel del folk ute längs Kungsleden och övriga vandringsleder också. Om man tittar på fjällvandrare som valt att bo i fjällstugor så har det faktiskt varit en nedgång under pandemiåren, då var det inte lika många vandrare som valde att bo i fjällstugor som det var innan pandemin men vi ligger väl ungefär på dom nivåerna som var de sista två somrarna före pandemin, säger Johan Påve.

Han menar att om man tittar på ett längre tidsperspektiv så är 2022 sommaren hittills ett normalt år med ungefär lika många vandrare efter lederna som för sju-åtta år sen.

– Åren innan pandemin var det fler som var ute och vandrade och bodde i fjällstuga än vad det har varit både efter och innan dess, berättar Johan Påve.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer