Ett par dagar efter SVT:s artikel om den nedskräpade lastbilsparkeringen har Malmö stad städat. Och rent blev det. Foto: SVT

Parkeringsplats blev soptipp – nu har kommunen städat upp

Uppdaterad
Publicerad

Många har hört av sig till SVT om skräphanteringen i Malmö. En av de platser SVT besökt är Bangården i Malmö som under flera år använts som soptipp. Nu visar det sig att kommunen städat upp på platsen.

Under flera år har lastbilsparkeringen vid Bangården i Malmö varit full av allt möjligt skräp- matavfall, burkar, glas, däck, gamla kläder och allt möjligt har dumpats här. När SVT Nyheter Skåne var på plats för några dagar sedan möttes vi av ett hav av skräp.

Plastpåsar, ölburkar, kartonger och skor på parkeringsplatsen. Foto: Sanne Kleiner
Nedskräpningen i Skåne

”Det är inte Malmö”

Då lovade kommunen att städa upp platsen och nu har det hänt.

Marie Persson, enhetschef på fastighets- och gatukontoret i Malmö, följde med ut till platsen och hon blev förvånad.

– Det är inte Malmö att det ser ut såhär. Givetvis ska vi ta tag i det och reda ut det. Jag kan tänka mig att vi kan ställa upp och städa redan innan utredningen är klar och se över om vi behöver sätta ut papperskorgar för såhär ska det inte se ut, säger Marie Persson.

Se klippet ovan för att se hur det ser ut idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedskräpningen i Skåne

Mer i ämnet