Småföretagarnas riksförbund på turnéstopp i Gläntan, Malungsfors. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Riksturné med Småföretagarna istället för visfestival i Malungsfors

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen visfestival i år heller i Gläntan i Malungsfors. Pandemin la hinder i vägen. Festivalens arrangör Johan Eriksson fick på lördagen istället besöka hembygden tillsammans med Småföretagarnas riksförbund då han som musiker deltar i en turné där förbundet åker runt och träffar företagare runt om i landet.

– En företagare hittar nästan alltid en väg att gå, säger Ingrid Ohlsson, styrelseledamot i Småföretagarnas riksförbund.

Det säger hon efter att i pandemins spår ha träffat många företagare runt om i landet och kunnat konstatera att pandemin fallit ut väldigt olika, beroende på vilken bransch man är verksam i.

Som bekant har restriktioner begränsat möjligheterna för många företag med turister som målgrupp, medan till exempel många i byggbranschen mött ökad efterfrågan på sina tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.