• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Dömda för hedersvåld är ofta straffade

Publicerad

Äldre och mer våldsbenägna än vad man tidigare trott. Så beskriver en ny studie från kriminalvården personer som dömts för hedersvåld. Kopplingen till tidigare brottslighet – och inte sällan andra våldsbrott – är stor.

Enligt undersökningen är över hälften i den undersökta gruppen fällda sedan tidigare, rapporterar Dagens Nyheter och Sveriges Radios Ekot.

I studien, som presenterades på onsdagen, ingår 97 personer som dömts för hedersbrott som sedan jämförts med andra våldsbrottsdömda samt en matchad grupp ur normalbefolkningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer