• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Utvisningshotad vinner aldrig mot Säpo

Publicerad

Ingen person som pekats ut av Säpo som ett allvarligt säkerhetshot och dömts till utvisning enligt lagen om särskild utlänningskontroll (LSU), har vunnit en rättsprocess mot Säpo.

Sedan lagen infördes 1991 har ett 40-tal personer pekats ut av Säpo. En försvårande omständighet är att Säpo kan använda sig av bevis som den utpekade inte får ta del av. Dessutom är beviskraven låga, enligt SR:s Ekot.

-Det är en otrolig uppförsbacke för den enskilde i de här fallen, säger Dennis Martinsson, lektor i rättsvetenskap vid Stockholms universitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer