Omsättningen hos travsportens bolag ATG beräknas minska med en miljard kronor på två år. Det har lett till minskade prispengar i loppen och flera sparpaket. Foto: Scanpix

Svensk travsport vill etablera sig utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Svensk Travsport överväger nu att öppna ett spelbolag på Malta för att på så sätt komma runt det svenska spelmonopolet.

Den svenska travsporten är mycket kritisk mot regeringen och gör det här som en slags revolt. Genom att konkurrera med utländska spelbolag blir villkoren bättre.

Hans Ljungqvist är ordförande för Svensk Travsport.

– Det är ju inget som vi önskar göra, men den konkurrensutsatta delen av ATG:s spel, nätspelet, måste ju bedrivas på någorlunda jämlika villkor med våra konkurrenter och då kan vi bli nödda och tvungna att göra på det här sättet, säger han till Ekot på Sveriges Radio.

Stora nedskärningar

Bakgrunden till det här är att travet tvingats till stora nedskärningar och sänkta spelpriser eftersom allt fler svenskar satsar sina pengar hos utländska spelbolag, som kan ge högre odds.

Enligt uppgifter till Ekot vill Svensk Travsport på kort sikt få bättre villkor. I det långa loppet vill de se att utländska spelbolag ska få licens och vara med att betala till travsporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer