Du kan skicka din hälsning till drabbade efter tsunamikatastrofen genom att använda #ivårahjärtan i sociala medier

SVT minns tsunamikatastrofen – du kan vara med och bidra

Uppdaterad
Publicerad

Flodvågskatastrofen i Sydostasien den 26 december 2004 skakade världen. I samband med tioårsminnet kan du läsa och se en mängd artiklar och inslag. Du kan själv bidra och skicka hälsningar.

Inför tioårsdagen av tsunamikatastrofen har SVT:s reportrar återvänt till de drabbade områdena i Thailand och Aceh i Indonesien. I en rad inslag och artiklar möter du svenskarna och lokalbefolkningen som drabbades hårt av tsunamin. Dag för dag framöver publicerar vi nya berättelser och det blir även några mirakelhistorier mitt i det kompakta mörker som katastrofen utgjorde.

Vi granskar även den dåvarande regeringens agerande och du kommer att kunna se grafik och bilder som förklarar katastrofen.

Vad vill du säga de drabbade? Du kan bidra med din hälsning genom taggen #ivårahjärtan i sociala medier. Dela den på Facebook, Twitter, Instagram eller Youtube. SVT Nyheter vill gärna lyfta in ditt budskap i vår extrasändning den 26 december.

Den 26 december uppmärksammas tioårsdagen i SVT genom en extrasändning i Gomorron Sverige. Vi direktsänder en minneshögtid från stranden i Khao Lak i Thailand och en minnesgudstjänst i Uppsala domkyrka. På kvällen kan du även se Jens Linds dokumentär Khao Lak.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tio år efter flodvågskatastrofen

Mer i ämnet