– KD vill stoppa regeringens förslag om att stoppa sänka arbetsgivaravgifter för unga, säger SVT:s politiske kommentator Mats Knutson. Foto: SVT.

SVT:s Mats Knutson: Samtal inledda mellan KD och V

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna sluter nu upp bakom Vänsterpartiet och vill stoppa förslaget om att sänka arbetsgivaravgifterna för unga i regeringens budgetförslag. Det framkommer i Aktuellts intervjuserie ”Halvtid” med partiledaren Ebba Busch på onsdagskvällen.

– Istället vill då Kristdemokraterna sänka arbetsgivaravgifterna för alla arbetslösa, säger SVT:s politikkommentator Mats Knutson.

För att kunna stoppa förslaget om sänkta arbetsgivaravgifter krävs att även Moderaterna och Sverigedemokraterna röstar emot och går samman med Kristdemokraterna och Vänsterpartiet. Moderaterna är mer skeptiska, men Kristdemokraterna hoppas kunna sätta press och samla en majoritet i riksdagen för ett stopp av förslaget. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.