Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det är inte en lätt uppgift att utmana den givna favoriten som i stort sett hela partiledningen ställt sig bakom” säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. Foto: SVT

SVT:s politikreporter: ”Ingen lätt uppgift att utmana den givna favoriten”

Uppdaterad
Publicerad
Tamara Spiric (V) kandiderar inte till partiledarposten i Vänsterpartiet. Det innebär att Nooshi Dadgostar (V) är den enda som ställer upp.
– Det är inte en lätt uppgift att utmana den givna favoriten som i stort sett hela partiledningen ställt sig bakom, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.

Tamara Spiric hade nominerats av partidistrikten i Fyrbodal och Jämtland, men på torsdagsmorgonen meddelade hon att hon inte ställer upp i partiledarvalet, efter en lång diskussion med familjen, enligt Ekot.

– Det kan också vara så enkelt att hon inser att hon inte har tillräckligt starkt stöd, säger Elisabeth Marmorstein.

– Det kan bli en ganska infekterad debatt.

SVT:s politikreporter tror dock att det finns fler som skulle vilja efterträda Jonas Sjöstedt (V).

– Men nu verkar stödet för Nooshi Dadgostar vara så kompakt. Det är inte heller helt lätt att efterträda Jonas Sjöstedt. Han har lyckats lyfta Vänsterpartiet till nivåer som nästan tangerar Gudrun Schyman under hennes glansdagar.

Senare under dagen svarar SVT:s politikreporter på dina frågor om politik i ”Marmorstein svarar” – direkt på svt.se kl 14.30 och därefter i en chatt. Ställ dina frågor redan nu nedan.

SVT rapporterade · Marmorstein svarar - 13 februari

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer