• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Bra när det bränner till – eller en splittrande kraft?

Publicerad

Bjuder media  in de rätta personerna att debattera med varandra och ställs de rätta frågorna och är det bra när frågorna drivs till sin spets? Finns det en risk att det demokratiska samtalet bryter samman i ett splittrat samhälle?

Seminariet inleds med ett samtal mellan Erik Blix och Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, som skrivit boken Alternativa fakta: om kunskapen och dess fiender (2017). Diskussionen handlar om en ökad polariseringen och om sakfrågor som får stå tillbaka.

Medverkade:

Isobel Hadley-Kamptz, journalist, författare och kolumnist på Dalarnas Tidningar

Ola Sigvardsson, Allmänhetens pressombudsman (PO)

Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet

Olle Zachrison, Ekochef Sveriges Radio

Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.

Moderator: Erik Blix

Arrangör: Sveriges Radio

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.