Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Professor Sverker Jagers, Center for Collective Action Research Göteborgs universitet, talade om allmänhetens acceptans för klimatpolitisk styrning. Foto: SVT

Demokrati, institutioner och den kollektiva handlingens dilemma

Uppdaterad
Publicerad
Hållbarhetsforum är ett återkommande evenemang på Stockholms universitet och instiftades för att skapa en plattform för nätverkande, erfarenhetsutbyte och framtida samverkansmöjligheter.

Det här avsnittet inleds med ”Allmänhetens acceptans för klimatpolitisk styrning – både en demokratisk utmaning och förutsättning” med professor Sverker Jagers, Center for Collective Action Research Göteborgs universitet, följt av ”Klimat, demokratiska dilemman och kunskap om miljöproblem. Vad bör vi fokusera på och varför?” med professor Cecilia Lundholm, Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik. Därefter följer en diskussion.

Medverkande: Sverker Jagers, professor i statsvetenskap Göteborgs universitet, och Cecilia Lundholm, professor i pedagogik Stockholms universitet.

Moderator: Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning, Stockholms Universitet tillika forskningsledare på Institutet för Framtidsstudier. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer