Åldersdiskriminering i politiken

Uppdaterad
Publicerad

USA:s nästa president blir en person äldre än 70. Hur tar vi tillvara äldres erfarenhet och kompetens i politiken och arbetslivet i Sverige?

Ålderismen i Sveriges riksdag och beslutande församlingar- är den demokratisk? Med Marianne Rundström, journalist och författare

Ordförande i PRO Christina Tallberg – Är det medvetna handlingar från riksdagspartierna  att inte sätta äldre på valbar plats på sina vallistor?

Ordförande i SPF Seniorerna Eva Eriksson – Vilka är konsekvenserna med en riksdag där de äldres röster inte finns med?

Ordförande i SKPF Pensionärerna Per-Ulf Sandström – USA:s näste president kommer att vara 70+, bör inte Sveriges riksdag föregå med gott exempel för att motverka ålderismen i Sverige ?

Kommentar av statminister Stefan Lövén  (S)

Panelsamtal med inbjudna riksdagspartier, Anders Henriksson (S), gruppledare SKR,  partisekreterare Peter Kullgren (KD), Lars Jilmstad (M), riksdagsledamot, Camilla Hansén (MP), riksdagsledamot och Solveig Zander (C), riksdagsledamot.

Moderator Artur Ringart.

Arrangörer: News 55 tillsammans med pensionärsorganisationerna PRO, SPF och SKPF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.