Den optimala koldioxidskatten

Publicerad

Hur utformar man den optimala koldioxidskatten? En ny rapport presenteras. Den kommenteras av språkröret Åsa Romson (MP) och Jonas Abrahamsson, E.ON Sverige.

Ekonomiprofessorerna John Hassler och Per Krusell presenterar en ny rapport där de har granskat klimatförändringarnas ekonomiska effekter och hur man kan beskatta utsläpp utan att skada konkurrenskraften.

Den forskning som presenteras har genomförts inom ramen för programmet Mistra-SWECIA, som samlar några av Sveriges ledande natur- och samhällsvetenskapliga forskare.

Kommentarer av Åsa Romson, språkrör Miljöpartiet och Jonas Abrahamsson, koncernchef och vd E.ON Sverige. Arrangör: SNS. Inspelat 19/9.

John Hassler är professor vid Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet, och ordförande i Finanspolitiska rådet.

Per Krusell är professor vid Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet och ordförande i kommittén för Riksbankens pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer