Efter 73-punktsprogrammet – vilken väg väljer Centerpartiet?

Uppdaterad
Publicerad

– Centerpartiet har en bra position. Det är, som vi kunnat se, svårt att få till stånd ett fungerande styre av Sverige utan Centerpartiet, säger partisekreterare Michael Arthursson.

Vad som händer framåt beror på vilken väg andra partier väljer. Vi vill inte samarbeta med främlingsfientliga partier, förklarar Michael Arthursson.

– Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor satt i går i sakpolitiska samtal med Jimmie Åkesson. Kan ni samarbeta med Kristdemokraterna?

– Vi kan samarbeta med Kristdemokraterna. Absolut. Kristdemokraterna har många bra idéer, både när det gäller vård och omsorg och småföretagande, till exempel. Men vi vill inte vara med och samarbeta med ett främlingsfientligt parti. Det är ingen väg framåt för oss. 

I klippet kan du höra hela samtalet med Naod Habtemichael, förbundsordförande Centerstudenter, och Michael Arthursson (C), partisekreterare, om det politiska landskapet och partiets framtid.

Reporter: Niklas Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.