• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

En gemensam asylpolitik är bara en av utmaningarna för EU under 2018. Foto: TT

EU:s utmaningar 2018

Publicerad

Blir Brexit-avtalet klart i tid, kommer Polen att förlora sin rösträtt och kan medlemsländerna komma överens om en gemensam migrationspolitik?

I slutet av förra året undertecknade Europaparlamentet, ministerrådet och Europeiska kommissionen en överenskommelse om vilka frågor som ska prioriteras fram till valet till Europaparlamentet 2019.

Det blev en långt lista som bland annat omfattar en gemensam migrationspolitik, jobbskapande, tillväxt och investeringar, energi- och klimatfrågorna, rättsstatsprincipen i Polen samt säkerhetssamarbete.

De här frågorna diskuterades av bland andra Europaparlamentarikerna Linnéa Engström (MP), Christofer Fjellner (M), Jasenko Selimovic (L) och riksdagsledamoten Marie Granlund (S). EU-journalisterna Annika Ström Melin och Herman Melzer samt SIEPS-direktören Eva Sjögren kommenterade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer