Europa i en ny världsordning

Uppdaterad
Publicerad

Vilken roll tar EU i handelskriget mellan USA och Kina? Hur hamnade vi här? Vad får det för konsekvenser för EU och Sverige? Och hur ser förutsättningarna ut internt i unionen för att möta dessa utmaningar?

På Chinateatern i Stockholm träffades avgående Cecilia Malmström, Carl Bildt och Karl-Petter Thorwaldsson för att diskutera Europa i en ny världsordning. Hur ska handelskrig, försvagandet av internationella institutioner och behovet av nya allianser hanteras?

Avgående EU-kommissionär Cecilia Malmström (L) har de senaste åren haft ansvar för EU:s handelspolitik. Den 31 oktober lämnar hon EU-politiken efter 20 år i Bryssel.

Samtalet med Malmström, tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt (M) och LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson leds av Dagens Industris politiske chefredaktör PM Nilsson.

Arrangör: EU-kommission i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.