Ulrica Schenström, M-debattör, och Benjamin Dousa, ordförande Muf, diskuterar partiets nya idéprogram.

Flera nyanser av blått

Publicerad

Ulrica Schenström, M-debattör, och Benjamin Dousa, ordf Muf, diskuterar inriktningen på partiets nya idéprogram.

– Ett idéprogram är ju väldigt viktigt, långsiktigt. Men jag tror ju också att man måste ha ett halvlångsiktigt reformprogram, där man kommer med lösningar och inte bara tittar på där har vi problem. Till exempel en bred skattereform tror jag på. Jag tror också på, faktiskt, att man måste titta på föräldraförsäkring, kvinnors löner och kvinnors pensioner, säger Ulrika Schenström.

Både hon och Benjamin Dousa anser att Moderaterna måste komma tillbaka in i en oppositionsroll, tänka på det egna partiet och sluta att förhålla sig till andra – SD och Alliansen, till exempel. 

– Det är klart att vi båda är besvikna över att vi inte sitter med regeringsmakten och Ulf är statsminister, men det innebär ju också en frigörelse att vi kan tycka och tänka och snickra på våra egna politiska förslag, utan att se till andra partier, säger Benjamin Dousa. 

Reporter: Niklas Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer