Förslag på ny skattereform

Uppdaterad
Publicerad

För 30 år sedan genomfördes det som har kallats ”århundradets skattereform”. Reformen ansågs nödvändig då det dåvarande skattesystemet brottades med en rad problem. Nu höjs röster för en ny skattereform, för att förenkla skattesystemet och göra det mer effektivt och anpassat till nutiden.

I nya ESO-rapporten ”Vårt framtida skattesystem” ger rapportförfattaren Klas Eklund förslag på hur genomgripande skattereform skulle kunna se ut. Rapporten tar också upp problem med det nuvarande systemet och ger exempel på tillkortakommanden.

Ett webbinarie med medverkan av bland andra Klas Eklund, rapportförfattare och seniorekonom på Mannheimer Swartling Advokatbyrå, Peter Englund, professor emeritus vid Handelshögskolan i Stockholm, Jörgen Hellman (S), ordförande skatteutskottet, Anna Kinberg Batra, tidigare partiledare för Moderaterna, och Annika Winsth, chefekonom Nordea

Moderator: Hans Lindblad, styrelseordförande ESO

Arrangör: ESO – Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.