Kristersson: ”Det saknas laddinfrastruktur för elbilarna”

Uppdaterad
Publicerad

M och MP i debatt om framtida hållbarhet

Moderatledaren Ulf Kristersson och Miljöpartiets språkrör Per Bolund är långt ifrån överens när det gäller vägen fram till ett hållbart Sverige 2030.

I en debatt arrangerad av Teknikföretagen diskuterar partiledarna hur industrin och teknikföretagen ska uppnå hållbarhet socialt och ekonomiskt, men även när det kommer till klimat och miljö.

Klimatkrisen

Bolund nöjd

Bolund poängterar att Sverige är på god väg och att nuvarande regering har gjort en hel del arbete när det kommer tilll hållbarhet.

– Vi har satt upp långsiktiga mål om var Sverige ska vara om 25 år – ett fossilfritt Sverige. Vi önskar att även Moderaterna skulle vilja samarbeta när det kommer till energipolitiken.

Vågar inte köpa elbil

Ulf Kristersson tycker inte att Miljöpartiets och regeringens långsiktiga mål är trovärdiga.

– Vi vill ha kvar kärnkraften. Vi tror att det är en förutsättning för elektrifiering.

Ett viktigt miljömål för Miljöpartiet är att allt fler ska köpa elbilar, något som Kristersson ifrågasätter.

– Då vore det jättebra om det fanns en laddinfrastuktur, så man vågar köpa en elbil, så att man kan ladda sin bil. Det skulle trovärdiggöra politiken.

Moderator är Marianne Rundström.

Arrangör: Teknikföretagen. Från 4/5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet