• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en bilskrot i Boländerna, Uppsala län. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Hedningarnas förgård

Uppdaterad
Publicerad

Två idésamtal om tro och icketro arrangerade av Sveriges ambassad vid den Heliga stolen i samarbete med det påvliga kulturrådet, Kungliga Vetenskapsakademien och Fryshuset.

Det första samtalet hölls på Kungliga Vetenskapsakademien (KVA) den 13 september. Med kardinal Gianfranco Ravasi (som direkttolkas), ordförande i det påvliga kulturrådet, professorn och författaren Georg Klein, professorn och fysikern Ulf Danielsson, Ingemar Ernberg, professor i tumörbiologi, biskop Antje Jackelén, författarna PC Jersild och Ylva Eggehorn och Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi.

Det andra samtalet hölls i Fryshuset den 14 september. Med kardinal Gianfranco Ravasi (direkttolkad), Europarådets före detta kommissionär för mänskliga rättigheter Thomas Hammarberg, Fryshusets grundare Anders Carlberg, vice ordföranden i Ung Kristen Vänster Linnea Jacobsson, ordföranden i Unga Humanister Jessica Schedvin, ordföranden i Humanisterna Christer Sturmark, författaren Per Wirtén och fredsagenten/bloggaren Fazeela Zaib.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer