Hur arbetar man i krigszoner?

SVT:s team i Mellanöstern, Stefan Åsberg och Niclas Berglund, berättar hur det är att på plats bevaka länder som Syrien, Irak och Afghanistan.

– Ibland kan man fundra över vad vi håller på med eftersom det är så himla mycket negativt som vi rapporterar om, samtidigt är vi utskickade för att spegla det vi ser och det som sker i de här länderna dit vi försöker komma, säger Stefan Åsberg.

Vi har gjort några farliga jobb som vi inte har berättat om för våra chefer och där vi har känt själva att vi har varit rädda efteråt, där kunde det ha gått snett, säger han.

Både han och fotografen Niclas Berglund betonar hur mycket de förlitar sig på den lokala fixaren/tolken, både för språket och lokalkännedomens skull och förklarar att förhållandena och villkoren kan skifta mycket snabbt i regionen.  

Hör hela intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer