Hur ska unga lockas till jobb inom välfärden?

Publicerad

Hur ser de ungas drömarbetsgivare ut och vad är viktigast för dem?

Ungdomsbarometern har undersökt vad unga mellan 15-24 år har för tankar och värderingar om jobben inom välfärden. Hur intresserade är unga av att jobba i skolan, vården och omsorgen? Hur ser deras drömarbetsgivare ut?

Hur tycker de unga att kommuner och regioner kan bli mer attraktiva arbetsgivare? Ett seminarium där företrädare för kommuner och regioner och studerandeförbund diskuterar hur man kan arbeta mer effektivt med att attrahera, rekrytera och behålla framtidens medarbetare.

Medverkande: Kalle Berg, utredare SKL, Ulrik Hoffman, vd på Ungdomsbarometern, Johanna Spånér, HR-chef i Olofströms kommun, Elin Carlholt, områdeschef på Kompetensförsörjningsenheten i Region Jönköping, Viviana Lundberg, ordförande för European Nursing Student Association och Rebecca Roth, ordförande i Lärarnas Riksförbunds studerandeförening.

Arrangör: SKL

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer