Ljus, blommor och en minnestavla för de som dog när en knivman attackerade elever och personal på Kronans grundskola i Trollhättan oktober 2015. Gärningsmannen sköts av polis och dog på sjukhus av sina skador. Foto: TT

Lärdomar från skoldådet i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten Åsa Erlandsson om händelseförloppet vid skolattentatet

Erfarenheterna från det fruktansvärda skoldådet i Trollhättan har blivit en viktig källa till kunskap för organisationer över hela landet. Journalisten Åsa Erlandsson, som vann Stora Journalistpriset 2017 för boken ”Det som aldrig fick ske: skolattentatet i Trollhättan”, berättar om händelseförloppet och vad du kan lära av det.

I boken visar Erlandsson hur rasism, utanförskap och psykisk ohälsa kan få ödesdigra konsekvenser. Boken har kommit till genom omfattande research och intervjuer med människor som inte tidigare uttalat sig offentligt.

Arrangör: DN konferens

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.