Arnholm efter Sabuni

Uppdaterad
Publicerad

-Högst upp på min agenda står de orättvisa löneskillnaderna mellan män och kvinnor, säger maria Arnholm.

På pressträffen i Bella Venezia medverkade även statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och utbildningsminister Jan Björklund (FP).

Den nya jämställdhetsministern och buträdande  utbildningsministern Maria Arnholm är född 1958 och har varit Nyamko Sabunis statssekreterare sedan i fjol.

Dessförinnan var hon, bland annat, i flera år vd för ett pr- och kommunikationsföretag samt kommunikationsdirektör i Coop.

Hon har under åren haft flera uppdrag inom liberala organisationer och medieföretag. Under den borgerliga regeringen 1991-1994 var Maria Arnholm stabschef på socialdepartementet som ledes av socialminister Bengt Westerberg (FP).

”Direktör och feminist”
-Maria Arnholm är direktör och feminist, sade Jan Björklund vid en pressträff och lade även till ”kunnig”, ”erfaren” och ”omdömesgill” som omdömen om den nya ministern

-Jämställdhet går som en röd tråd genom mitt politiska engagemang, sade Maria Arnholm på pressträffen.

Att få bli minister och arbeta med jämställdhetsfrågor beskrev hon som ”det finaste, det viktigaste och det roligaste man kan göra”.

Den viktigaste jämställdhetsfrågan är, enligt Maria Arnholm, löneskillnaderna mellan män och kvinnor.

Hon lyfte också upp våld och sexualiserat våld som viktiga frågor att arbeta med.

TT

Folkpartisten Maria Arnholm, född 1958 i Göteborg, har varit Nyamko Sabunis statssekreterare sedan 2012.

Dessförinnan var hon, bland annat, i flera år vd för ett pr- och kommunikationsföretag samt kommunikationsdirektör i Coop.

Hon har under åren haft flera uppdrag inom liberala organisationer och medieföretag. Under den borgerliga regeringen under Carl Bildt 1991-1994 var Maria Arnholm stabschef hos vice statsminister och socialminister Bengt Westerberg (FP).

Källa: Regeringskansliet (TT)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer