• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Ny medieutredare: Anette Novak

Publicerad

Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) utsåg journalisten Anette Novak till ny medieutredare

En mediepolitik för framtiden heter utredningen som ska analysera behovet av nya mediepolitiska insatser när presstödet i dess nuvarande form upphör.  Förslagen ska leda till att underlätta möjligheterna för allmänheten att ta del av journalistik som präglas av mångfald, allsidig nyhetsförmedling, kvalitet och fördjupning, oavsett var i Sverige man bor, menar kulturministern.

 - Anette Novaks bakgrund som både publicist och förnyare är två viktiga kompetenser hos henne som ska leda arbetet med att ta fram förslag till en mediepolitik som håller på lång sikt. Hennes erfarenhet av att ha arbetat i den mediala verkligheten långt utanför Stockholms tullar är ytterligare en tillgång i uppdraget som ska resultera i bättre förutsättningar för den lokala journalistiken, säger Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister.

Anette Novak är journalist och har bl a varit chefredaktör för Norran 2009-2011. Hon har också drivit egen konsultverksamhet inriktad på förändringsprocesser, digitalisering samt hur mediepolitik kan bidra till att stärka demokratin i utvecklingsländer. I dag är hon vd för Interactive Institute Swedish ICT.

Senast den 31 oktober 2015 ska utredningen vara klar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer