Kronprinsessan Victoria besöker Luleå – en av platserna där SSAB, LKAB och Vattenfall gemensamt arbetar för att utveckla det första fossilfria stålet. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hagainitiativet – omtag i klimatpolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges konkurrenskraft och fortsatta internationella ledarskap i klimatomställningen kräver en aktiv och smart klimatpolitik. Det menar Hagainitiativet som nu efterlyser en tydlig politisk färdriktning.

Hur kan Sveriges näringsliv accelerera utvecklingen inom energi- och resursanvändning, fossilfri elektrifiering, bioenergi och negativa utsläpp? Och hur kan vi på bästa sätt utnyttja ordförandeskapet i EU under våren 2023 och bidra till global klimatnytta?

Hör vad näringslivet vill se i den kommande regeringens klimathandlingsplan – och vad politikerna vill satsa på.

På seminariet medverkar företag och branschorganisationer inom energi- jordbruks- och tekniksektorn samt talespersoner för sex olika riksdagspartier.

Arrangör: Hagainitiativet. Från 28/9.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.