Öppna upp Sverige

Uppdaterad
Publicerad

När Coronaviruset släcker ner Sverige drabbas hela vår ekonomi och välfärd. Många företag går under och 800 000 jobb är allvarligt hotade. Det här är ett tillstånd som vårt land inte kan leva i särskilt länge utan att det riskerar att hugga djupa sår i en hel generation.

Hur kan ett virus skapa så gigantiska effekter på hela världsekonomin? Varför är det livsviktigt att vi tar oss ur denna förlamande situation så fort som möjligt? Hur lång tid har vi på oss? Vad ska vi göra för att få hjulen att börja snurra igen – och hur går det till? Vad kommer att visa sig vara allra mest effektivt? Sveriges ledande ekonomer resonerar kring Coronakrisens förödande effekter på näringsliv och samhälle – och vägen framåt.

Medverkande: Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi, Klas Eklund, seniorekonom Mannheimer Swartling, Maths Isacson, professor emeritus i ekonomisk historia​ och ​Annika Winsth, chefekonom Nordea. Arrangör: Stockholms Handelskammare. Från 2/4. 

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.