Panelen om Vänsterpartiets ”atombomb”

Publicerad

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt upprepade i Almedalen sitt hot om att avsätta statsminister Stefan Löfven, om regeringen ändrar på LAS-reglerna eller inför marknadshyror, och kallade möjligheten lite som en atombomb.

Åsikterna om vapnet går isär i dagens politiska panel, med Jan Larsson, fd statssekreterare (S) och Olof Lavesson, fd riksdagsledamot (M).

– Säger han att vi ska fälla Stefan Löfven en gång till så tror jag att trovärdigheten inte är särskilt hög, säger Olof Lavesson.

– Jag tycker att Sjöstedt uttryckte det där ganska rätt här i morse, när han sade att det är som ett atomvapen. Ja, de har det vapnet. När de använder det så bränner de ju så att säga enorma markytor och kanske skapar ett totalkrig. Så det är ett farligt vapen att använda. Så man ska ha det som den yttersta varningen, som en ajabaja, menar Jan Larsson

Hör hela samtalet som också handlar om den politiska samtalstonen, Moderatledaren Ulf Kristerssons tal i går och om förväntningarna på nyvalda ledaren för Liberalerna, Nyamko Sabuni.

Programledare är Lotta Bouvin-Sundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.