Perspektiv på Liberalerna

Publicerad

Den liberala veteranen Barbro Westerholm och Romina Pourmakhtari, vice ordf Liberala ungdomsförbundet, om nya partiledaren och framtiden för partiet.

Liberala ungdomsförbundet, Luf, stod bakom Erik Ullenhag i partiledarfrågan, men Romina Pourmakhtari ser fördelar även med Nyamko Sabuni. 

– Hon är ganska kaxig som politiker. Vi i ungdomsförbundet är ju ganska bråkig och högljudda vi med, så vi relaterar till det och tycker att det är kul att se en politiker som vågar ta ut svängarna. Men när det kommer till innehållet så tycker vi att Erik Ullenhag var närmare den politiska ståndpunkt Liberala ungdomsförbundet har, konstaterar Romina Pourmakhtari.  

– Det jag fäster stor vikt vid är modet. Jag har arbetat med frågor som har varit ganska besvärliga och man får vara modig för att komma i mål. Hbtq-frågor till exempel. Och jag håller nu på med dödshjälpsfrågan, säger Barbro Westerholm. 

Höstens Landsmöte

Barbro Westerholm säger att hon nu ser fram emot hur Nyamo Sabuni på höstens Landsmöte ska ställa sig till den motion hon och Luf och hon har skrivit om att det behövs en utredning i frågan.

Romina Pourmakhtari säger att det finns en oro från Lufs sida på migrationsområdet.

– Liberala ungdomsförbundet är ju väldigt pro migration och vi är väldigt måna om asylrätten. Där är vi lite oroliga. Men än så länge ser det väldigt bra ut så jag är, precis som Barbro, väldigt hoppfull.

Programledare: Anna Hedenmo..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.