• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Rakt på: Anders Borg

Uppdaterad
Publicerad

Den fd moderate finansministern intervjuas av Anders Holmberg. Från 2/12.

Den förra regeringens finansminister, Anders Borg, lämnade politiken efter valförlusten hösten 2014 och arbetar nu för investmentbolaget Kinnevik och World Economic Forum.

Han tycker att det parlamentariska läget i Sverige är komplicerat och befarar att det skapar svaga regeringar som inte vågar ta risker och driva igenom tuffa beslut. Det kan, enligt Anders Borg, resultera i att problem inte blir lösta utan blir liggande. Risken är att det lägger grunden för allvarliga ekonomiska bekymmer, säger han.

Breda uppgörelser

En blocköverskridande regering tror han inte är svaret eftersom resultatet ofta blir expditionsministärer, med partier som blockerar varandras politiska program, säger han och refererar till andra länder i Europa. Men Anders Borg tror att blocköverskridande samarbeten är bra och tar försvaret och EU-arbetet som exempel.

Se hela intervjun ovan som även handlar om bland annat flyktingkrisen och bostadsmarknaden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rakt på

Mer i ämnet