Sverige som kulturnation

Uppdaterad
Publicerad

Samtal med politiker om kulturpolitik och kulturens roll i samhället. Vad vill partierna göra? Med bland andra Gustav Fridolin (MP) och Jonas Sjöstedt (V).

Sex politiker grillas en och en av en konstnärspanel och får berätta om sin egen syn på konst, konstens roll i samhället och sitt partis kulturpolitik.

De sex politikerna är (i den ordning de frågas ut) Gustav Fridolin (MP), språkrör, Cecilia Magnusson (M), kulturpolitisk talesperson, Jonas Sjöstedt (V), partiledare, Ulf Nilsson (FP), kulturpolitisk talesperson, Isak From (S), ledamot i riksdagens kuturutskott och Per Lodenius (C), kulturpolitisk talesperson.

Panelen som ställer frågorna består av Katarina Jönsson Norling, konstnär och riksordförande för Konstnärernas Riksorganisation (KRO), Nina Bondeson, konstnär och Johan Wingestad, konsthantverkare och ordförande för Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare (KIF).

Arrangörer: Konstnärernas Riksorganisation (KRO), Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare (KIF) och Supermarket – Stockholm Independent Art Fair.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.