Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pontus Mattsson intervjuar författarna Annika Nordgren Christensen och Johan Wiktorin om svensk försvarspolitik Foto: SVT

Sveriges försvarspolitik

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste åren har det säkerhetspolitiska läget i omvärlden kraftigt försämrats. Det har lett till att regering och riksdag har beslutet om en omorientering av försvars- och säkerhetspolitiken.

Boken Sveriges försvarspolitik – en antologi, samlar några av de främsta försvarsexperterna i Sverige som i olika kapitel delar med sig av sina erfarenheter inom en rad områden som tillsammans utgör landets försvarspolitik. Det innefattar alltifrån personalförsörjningens utformning till hur underrättelsetjänsten fungerar.

Carl Bildt (förord), fd stats- och utrikesminister, Bo Hugemark, militärhistoriker, Karlis Neretnieks, fd generalmajor, Peter Mild, fd statstjänsteman, Michael Claesson, generalmajor, Annika Nordgren Christensen, fd riksdagsledamot och utredare, Johan Wiktorin, underrättelse- och säkerhetsexpert, Sara Norrevik, fd politisk sakkunnig i försvarsdepartementet och doktorand i statsvetenskap, samt Minou Sadeghpour, säkerhetspolitisk analytiker.

Se hela Pontus Mattssons intervju med Annika Nordgren Christensen och Johan Wiktorin i klippet ovan.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politik i bokhyllan 2020

Mer i ämnet