Järvaveckan: Tal av Julia Kronlid (SD) Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Tal av Julia Kronlid (SD)

Publicerad

Sverigedemokraternas vice partiordförande talar på Järvaveckan

Nästan 10 000 personer besökte Järvaveckan på fredagen. Och politikernas fokus kom att hamna på frågor om gemenskap och kvinnors utsatthet.

Järvaveckans tredje dag blev partiledarfri. Varken Liberalernas Jan Björklund eller Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson medverkade. I stället var det de vice partiledarna Christer Nylander (L) och Julia Kronlid (SD) som höll tal från scenen.

Julia Kronlid påpekade att det finns en splittring i landet, men att den inte handlar om bakgrund, kön, ålder eller födelseort.

– Splittringen i Sverige finns mellan dem som vill förstöra landet och dem som vill bygga landet, mellan dem som vill bränna bilar och dem som vill bygga bilar, säger Kronlid.

Hon pekade ut kriminalitet och i synnerhet mäns våld mot kvinnor som särskilt stora problem i så kallade utsatta områden.

TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer