Mitt i Almedalen med Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare.

Vänsterpartiet i röd oppsition

Publicerad

Väsnterpartiet gick framåt i valet men det politiska inflytandet har minskat.

– Vi har vårt starkaste stöd på 15 år samtidigt som det är en ganska kraftig högermajoritet i riksdagen tack vare SD, säger partisekreterare Aron Etzler (V) och konstaterar att det har minskat Vänsterpartiets möjligheter.

– Ni har målat ut två röda linjer, eller två frågor där ni kommer att fälla regeringen och det handlar om reformer av las och om marknadshyror. Varför just de två?

Därför att de är så allvarliga. Sverige har ju byggt på att vi har en slags jämlikhet, både på arbetsmarknaden och kring att folk har rätt att få en bostad utan att betala alldeles för mycket pengar. Får vi marknadshyror, då är det många människor som inte kommer att kunna bo i vanliga lägenheter. Och får vi en uppluckring av las öppnar vi upp för en vilda västern-arbetsmarknad. Det tänker Vänsterpartiet inte låta hända, säger Aron Etzler.

Reporter: Niklas Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer