Vem fyller de vita fläckarna?

Uppdaterad
Publicerad

Institutet för Mediestudier presenterar sin årsbok 2016/2017 med nya fakta om journalistikens förutsättningar. Hur bra lever journalistiken upp till sin grundläggande samhällsuppgift?

Årets fokus är på lokaljournalistik och kommunbevakning.

Vi ber om ursäkt för dålig ljudkvalitet med brummande bakgrundsljud, men vi beömde att innehållet var så intressant att vi ändå publicerar detta på webben.

Medverkande: Anne Lagercrantz, divisionschef SVT, Daniel Nordström chefredaktör VLT, Gunnar Nygren, professor i journalistik, Carina Tenor, projektforskare Södertörns högskola och journalist på Nerikes Allehanda, Ulf Dernevik, politisk sakkunnig på kulturdepartementet, Madeleine Thor, vd IRM. Moderator är Lars Truedson, föreståndare Institutet för mediestudier och producent för Medierna i P1. Arrangör: Institutet för Mediestudier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.