Foto: TT

Två huvuden – ett skal

Uppdaterad
Publicerad

För några dagar sedan kläcktes den här tvåhövdade ovanliga krabaten hos en sköldpaddsuppfödare i amerikanska Amagon i delstaten Arkansas.

Även om det fortfarande är ovanligt med månghövdade sköldpaddor – sköldpaddan i fråga var en av totalt 30.000 som skulle skeppas till Kina – börjar det bli allt vanligare, säger en biolog enligt AP.

Sköldisen är inte det enda tvåhövdade djuret som påträffats. Ormar, katter, hundar och kalvar har alla fötts med två huvuden. För två veckor sedan hittade en turkisk fiskare en tvåhövdad delfin på stranden.

– Jag trodde att mina ögon spelade mig ett spratt. Jag har aldrig ens hört talas om en delfin som denna, än mindre sett en med egna ögon, säger fiskaren till The Telegraph.

Tvåhövdade djur lever ofta inte så länge. Nyligen omkom sköldpaddan Thelma and Louise, som med sina två huvuden lyckats överleva i hela ett år, något som är ovanligt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.