Polisavspärrningar vid miljardären Tom Hagens bostad. Arkivbild. Foto: Ørn E Borgen/NTB/TT

Uppgifter: Polisen tror sig veta hur Hagen försvann

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till NRK har polisen nu en tydlig bild av vad som hände när Anne-Elisabeth Hagen försvann för snart två år sedan. Det ska de ha fått efter rekonstruktioner på den förmodade brottsplatsen. Avspärrningarna kring paret Hagens bostad är nu hävda, men polisen vill inte kommentera uppgifterna.

Det är bland annat med hjälp av signaler från Anne-Elisabeth Hagens mobiltelefon som polisen har försökt kartlägga hennes försvinnande från hemmet strax utanför Oslo, rapporterar NRK. De tyder på hastiga rörelser under kort tid, rörelser som enligt polisens teori inte kommer från Hagen själv.

Strax efter klockan 10 på förmiddagen den 31 oktober 2018 upphör dock rörelserna, enligt signalerna från telefonen.

”Ingen kommentar”

Exakt vad rekonstruktionerna har gett för resultat vill polisen inte säga.

– Polisen har genomfört omfattande undersökningar på egendomen, men av hänsyn till förundersökningen har jag ingen kommentar till vilka undersökningar som har utförts, eller resultaten av dessa, säger Agnes Beate Hemiø vid polisen till NRK.

Tidigare i veckan meddelade polisen att Anne-Elisabeth Hagens man, Tom Hagen, nu får flytta tillbaka till deras gemensamma hem, som sedan april varit avspärrat av polisen. Då greps Tom Hagen misstänkt för inblandning i sin frus försvinnande.

Lämnade inte hemmet levande

Han släpptes efter knappt två veckor i häktet, även om misstankarna mot honom kvarstod. Hagen har hela tiden nekat till brott.

Ingen kropp har ännu hittats men polisen tror inte att Anne-Elisabeth Hagen lämnade hemmet levande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.