Hustruns hyllning till Mitt Romney

Uppdaterad
Publicerad

Det var kärlek och ideologi som stod i fokus när republikanernas partikonvent tog fart på riktigt natten mot onsdag.

Mitt Romney är nu nominerad till Republikanernas presidentkandidat. Vid en formell omröstning på partikonventet i Tampa stod representanter för varje delstat upp i bokstavsordning och sade hur deras delegatröster fördelat sig.

När Romney nådde de nödvändiga 1 144 rösterna utbröt jubel. Direktsända bilder visade hur orden ”Over the top” – över gränsen blinkade från scenen. Applåderande deltagare höll upp skyltar med namnet Mitt på.

USA-val 2012

Romneys motståndare under primärvalen Ron Paul fick över 120 röster vid ceremonin.

Huvudtalare vid konventet var New Jerseys populäre guvernör Chris Christie som höll ett tal som lovade bistra tider för amerikanerna.

-Ibland tror jag att viljan att bli älskad och populär paralyserar våra ledare, sade New Jerseys populäre guvernör som är partikonventets huvudtalare i Tampa i Florida.

-I kväll säger jag nog. Låt oss välja annorlunda.

Ann Romney däremot, Mitts fru, fokuserade i sitt tal på vikten av kärlek, något som möttes av jubel från de församlade republikanerna. Hon underströk att hennes långa äktenskap inte varit ett sagoäktenskap utan ett riktigt sådant – med sjukdomar, svåra tider och stundtals fem skrikande pojkar hemma.

-Mitt är varm, kärleksfull och tålmodig och han har tillbringat oräkneliga timmar med att hjälpa andra, sade hon.

Många strateger ansåg på förhand att Ann Romneys viktigaste uppgift i talet var att visa på den ibland något robotlike Mitt Romneys mänskligare sidor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2012

Mer i ämnet