Utdrag ur pastor Åke Greens predikan

Publicerad

Pastor Åke Greens nu ifrågasatta predikan genomfördes i Borgholm i juli 2003 inför ett 50-tal åhörare.

I Kalmar tingsrätt dömdes Green till en månads fängelse för hets mot folkgrupp, medan Göta hovrätt valde att helt fria honom. Nu ska målet avgöras av Högsta domstolen. Följande fyra avsnitt ur predikan är hämtade ur Kalmar tingsrätts domskäl:

(1) ”Genom att legalisera då partnerskap mellan män och män och mellan kvinna och kvinna kommer det att skapa katastrofer helt enkelt. Utan dess like. Vi ser följderna redan av det här. Vi ser det genom aids som sprider sig.
Nu är inte alla aids-smittade homosexuella, men det har uppstått på grund av detta en gång i tiden och sedan kan naturligtvis oskyldiga
människor bli smittade av denna hemska sjukdom utan för den skull ha
någonting med det som ligger bakom i detta vad gäller homosexualitet.”

(2)”Bibeln tar upp här och undervisar om dessa abnormiteter. Och sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen.
Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer till och med att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med det kan man ägna sig åt”.

(3) ”Gosseskändare. Redan då Bibeln skrevs visste Herren vad som skulle ske. Vi har upplevt det här och upplever det och vi förfasar oss över det. Och Paulus talar i första korintierbrevet och tio om perversa människor. Och perversa är översatt ifrån grundtexten som säger 'en som ligger med pojkar'.
En som ligger med pojkar är perversa människor som då Bibeln talar om. Nu vill jag understryka att alla homosexuella är inte pedofiler. Och alla homosexuella är inte perversa. Men man öppnar ändå porten till förbjudna områden och låter synden få fäste i tankelivet”.

(4) ”Frivilligt lämnar jag renheten och tar emot orenheten. Medvetet bytte de, säger Paulus. Homosexualitet det är någonting sjukt. Det är alltså en frisk tanke och ren tanke som blivit utbytt mot en besmittad tanke.
Där är ett friskt hjärta som blivit utbytt mot ett sjukt hjärta. ... Är homosexualitet något man väljer, svar ja. Man väljer det. Man är inte född till det. Man väljer det här helt enkelt. Man byter ut det. Det är absolut på det sättet för annars skulle det vara svek mot människor.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer