Staden Potiskum har attackerats tidigare. Här får skadade hjälp i stadens sjukhus efter en attack mot en skola i november. Foto: TT

10-åriga självmordsbombare sprängde sig på marknad

Uppdaterad
Publicerad

Två flickor sprängde sig själva i dag i en attack mot staden Potiskum i nordöstra Nigeria.

De två barnen sprängde sig själva på en marknad där mobiltelefoner säljs. Staden har tidigare attackerats av terrorgruppen Boko Haram, senast i november när en skola attackerades och 48 människor, främst elever dödades.

Enligt vittnen dödades tre personer och 26 skadades i dag när de runt 10 år gamla flickorna sprängde sig själva. Det här är den andra attacken på två dagar där unga flickor utrustade med bomber spränger sig själva.

I går sprängdes ytterligare en bomb, då i staden Maiduguri. Där hade en 10-årig flicka tagit sig till en välbesökt marknad när hon detonerade bomben. Minst 16 människor dödades och 20 skadades i attacken.

Tidigare har unga flickor gått ut och berättat om hur terrorgruppen Boko Haram tvingat dem att utföra attacker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.