Stränderna utanför Alexandria är kända för sitt vilda och starka vatten. Arkivbild Foto: Khalil Hamra / AP Photo / TT

Skulle rädda drunknande pojke – 11 döda i Egypten

Uppdaterad
Publicerad

Den tragiska olyckan utanför Alexandria i norra Egypten tog sin början när en liten pojke sprang ut i det turbulenta vattnet och fick svårigheter. En man följde efter för att hjälpa honom, men drogs även han ner i vattnet. Ytterligare nio vuxna kom till undsättning, men miste livet i vågorna, enligt Alexandrias turistadministration.

Stränderna utanför Alexandria är populära under sommaren. Området är känt för sina stenbryggor och starka vattenströmmar. På grund av coronapandemin hålls stränderna stängda och badvakterna är inte i tjänst.

Enligt egyptiska myndigheter hade gruppen tagit sig ner till vattnet i skymningen för att undvika att bli tagna av polisen, som patrullerar stränderna för att se till att coronarestriktionerna hålls.

Befarar fler olyckor

Lokal media rapporterar att det varit flera dödsolyckor vid Palm Beach de senaste åren. Och fler politiker har krävt att den steniga stranden med det skummande vattnet ska stängas helt för allmänheten.

Med temperaturer runt 30 grader befarar man nu att fler olyckor kommer ske när människor trotsar restriktionerna och söker svalka vid stränderna.

Hittills har sex kroppar återfunnits, uppger nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.