Istället för att gå till skolan som vanligt tog pojken sedan tåget till flygplatsen där han checkade in via själv-check-in och gick på planet till Perth där han sedan bytte flyg till Bali. Foto: TT

Tolvårig pojke tog föräldrarnas kontokort och reste till Bali själv

Uppdaterad
Publicerad

Han ville ge sig ut på ett äventyr – och så blev det. En tolvårig pojke från Sydney i Australien tog sina föräldrars kontokort, lurade till sig sitt pass och tog flyget till Bali helt själv innan föräldrarna upptäckte att han var försvunnen.

Det var efter ett bråk med sin mamma som pojken, som kallas ”Drew” av det australiska tv-programmet A Current Affair, bestämde sig för att rymma till Bali. Han lurade till sig sitt pass från sin mormor, sökte upp ett flygbolag som tillåter barn att flyga utan vuxet sällskap och bokade en biljett.

I stället för att gå till skolan som vanligt tog pojken sedan tåget till flygplatsen där han checkade in via själv-check-in och gick på planet till Perth där han sedan bytte flyg till Bali.

En enda gång, på flygplatsen i Perth, blev ”Drew” tillfrågad om sin ålder.

– De bara frågade om jag hade student-id och pass för att bevisa att jag var över tolv och att jag gick i mellanstadiet, säger han till A Current Affair.

– Det var fantastiskt för jag ville åka på ett äventyr.

Skolan larmade föräldrarna

Väl framme i det nya landet checkade tolvåringen in på ett hotell och uppgav att hans syster skulle komma senare.

Först när skolan hemma i Sydney upptäckte att ”Drew” inte kommit till lektionerna larmades föräldrarna.

– Chockad, äcklad, det finns ingen känsla som kan beskriva vad vi kände när vi fick reda på att han lämnat landet, säger mamman som kastade sig på ett flyg till Bali för att hämta hem sin son.

Hon tillägger att sonen inte gillar ordet ”nej”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.