ARKIV. Protester mot övergrepp mot barn i Paraguay 2015. Foto: TT

14-årigt våldtäktsoffer dog när hon födde barn

Publicerad

En 14-årig flicka i Paraguay dog i samband med födseln efter att hon blivit gravid efter en våldtäkt, skriver The Guardian. Det nyfödda barnet överlevde men det tragiska fallet sätter återigen fokus på de hårda abortlagarna i landet.

I Paraguay är det inte tillåtet att utföra en abort om mammans liv inte är hotat. Det är bakgrunden till att den 14-åriga flickan som blivit gravid i samband med en våldtäkt tvingades föda barnet.

Under förlossningen tillstötte komplikationer och flickan dog efter att man gjort ett kejsarsnitt för att rädda barnet hon bar, skriver The Guardian. Enligt tidningen har nu en 37-årig man som misstänks för att ha våldtagit flickan gripits.

Liknande fall 2015

Händelsen i det strikt katolska landet minner om ett liknande fall från 2015 då en 11-årig flicka förvägrades abort trots att hon blev gravid efter att hon ska ha våldtagits av sin styvfar.

Händelsen 2015 ledde till såväl inhemska protester som starka reaktioner från människorättsorganisationer världen över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.