Nattklubben i Fortaleza där skjutningen ägde rum. Foto: TT

14 döda i skjutning på nattklubb i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Minst 14 personer har skjutits till döds på en nattklubb i staden Fortaleza i nordöstra Brasilien. Skottlossningen ska ha pågått i 40 minuter och under lördagskvällen uppgav delstatsministern att man gripit en person misstänkt för dådet

Skjutningen, som är den största i delstatens Cearás historia, ska ha ägt rum under natten mot lördag lokal tid, uppger det brasilianska mediebolaget Globo.

– Vi kan bekräfta 14 dödsfall, säger André Costa, som är delstatsminister och säkerhetsansvarig i Ceará, där Fortaleza är huvudstad, på en presskonferens.

Under lördagskvällen, lokal tid, meddelade han också att en person gripits och att ett gevär beslagtagits.

Pågick i 40 minuter

Flera personer har skadats i attacken och befinner sig på sjukhus, enligt Costa. För många av dessa är tillståndet allvarligt.

Enligt uppgifter till Globo ska skjutningen ha genomförts av ett kriminellt gäng. Flera beväpnade män uppges ha anlänt i bilar och avfyrat skott mot festdeltagarna. Skottlossningen ska ha pågått i 40 minuter och när gärningsmännen lämnade platsen ska de ha skjutit skottsalvor i luften.

Bland såväl döda som skadade finns flera unga personer under 18 år.

Stort antal mord i delstaten

Delstaten Ceará har under det senaste året drabbats av ett stort antal mord. Mellan januari och oktober 2017 dödades över 4.200 personer i regionen – en ökning med 51 procent jämfört med motsvarande period föregående år, skriver Globo.

Enligt regionens guvernör, Camilo Santana, är mer än 80 procent av morden kopplade till gängkriminalitet och droghandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.